Brink Webdesign | Handleiding hoe te beginnen met bloggen
525
post-template-default,single,single-post,postid-525,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Handleiding hoe te beginnen met bloggen

Handleiding hoe te beginnen met bloggen

Wat is bloggen nou eigenlijk? Bloggen is het bijhouden van een blog met een bepaald thema. Over dit thema schrijf je dan regelmatig artikelen. Wanneer je ervoor zorgt dat het blog populair wordt, dan kan hier geld mee verdiend worden. Voordat je veel lezers hebt, zal je eerst tot een goed onderwerp moeten komen.

Om tot een goed onderwerp te komen is het belangrijk om goed te bedenken wat je echt leuk vindt. Dit schrijft namelijk veel makkelijker, hierdoor is het veel leuker om over een bepaald onderwerp te schrijven. Buiten dat heb je hier waarschijnlijk ook meer kennis van, omdat je het normaal gesproken ook al leuk vindt. Een ander belangrijk punt om over na te denken is of er geld verdiend kan worden met het onderwerp. Uiteindelijk wil je natuurlijk geld verdienen met het blog. Over bepaalde onderwerpen gaat dit nou eenmaal makkelijker dan bij andere onderwerpen.

Een andere goede tip die wij je kunnen meegeven is goed rond te kijken op andere blogs. Hierdoor kan je kijken welke onderwerpen populair zijn. Buiten dat valt het ook op als er al teveel blogs over zijn. Hierdoor is de kans minder groot dat jou blog ook echt populair zal worden. Als je een populair blog wilt dan is het ook erg belangrijk om een goede naam uit te kiezen. De naam moet pakkend zijn, buiten dat zal een goede naam er ook voor zorgen dat je dit niet meer hoeft aan te passen. Als je veel bezoekers hebt, dan is het aanpassen van de naam namelijk niet bepaald handig.

Voordat je kunt beginnen met schrijven is het wel zo handig om ervoor te zorgen dat het blog er netjes en goed verzorgd uitziet. Pas als dit het geval is, dan is de kans veel groter dat mensen daadwerkelijk wat lezen. Het maken van een blog is absoluut niet moeilijk, tegenwoordig is dit via WordPress zelfs erg makkelijk. Zo kan je bijvoorbeeld een leuk thema kiezen voor je website en zelf afbeeldingen toevoegen. Een belangrijk punt bij het maken van een blog is de domeinnaam. Wanneer je geen domeinnaam koopt, dan komt er .Wordpress in de link van je site te staan. Dit ziet er erg amateuristisch uit en dit wil je natuurlijk niet. Het kopen van een domeinnaam is dan ook zeker aan te raden. Een domeinnaam kan je vaak al kopen voor een paar euro.

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.