Brink Webdesign | Hoe maak je een eigen webshop?
533
post-template-default,single,single-post,postid-533,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Hoe maak je een eigen webshop?

Hoe maak je een eigen webshop?

Een eigen webwinkel openen is iets wat veel mensen graag willen. Maar wat komt daar allemaal bij kijken? Voordat jij een webshop kunt openen moet je eerst een paar stappen doorlopen. In deze blog noemen wij alle stappen, zodat jij snel en eenvoudig je eigen online winkel kunt maken!

Stap 1: Meld je webwinkel aan bij de Kamer van Koophandel

Voordat je kunt beginnen met een onderneming, moet je je inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Zodra jij je eigen KvK-nummer hebt, is je bedrijf gelanceerd! Tijd voor de volgende stap.

Stap 2: Registreer de domeinnaam van je webshop

Waarschijnlijk heb je hier al een tijdje over nagedacht. Zodra je een bedrijfsnaam hebt bedacht, is het belangrijk om te controleren of die domeinnaam nog beschikbaar is. Je kunt dat snel checken op de website van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN).

Stap 3: Houd je aan de regels

Als webshop eigenaar dien je je aan een aantal regels te houden. Daarnaast is het voor jezelf handig om een aantal regels op te stellen. De verplichte onderdelen die jij dient te vermelden op je website zijn:

-Kvk-nummer

-Adres

-Contactgegevens

-Btw-identificatienummer

Verder is het handig om algemene voorwaarden op te stellen. Zo weten je klanten wat zij van jouw webshop kunnen verwachten en wat jij van jouw klanten verwacht. In de algemene voorwaarden vermeld je onder andere de leveringsvoorwaarden, bedenktermijn en het retourrecht.

Stap 4: Maak een businessplan voor je webwinkel

Zodra je een online shop maakt, is het belangrijk om een bedrijfsplan op te stellen. Hierin werk je alle zaken die komen kijken bij een webshop uit. Denk bijvoorbeeld aan de financiering, voorraad en opslag, marketingplan en huisstijl. Verder omschrijf je de producten of diensten die je gaat verkopen en deel je die in verschillende categorieƫn in.

Stap 5: Maak de webshop met de juiste software

Voordat je kunt beginnen met het maken en inrichten van je webshop, moet je de juiste webshop software kiezen. Er zijn veel verschillende aanbieders en mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een standaard template of eigen design. Beide keuzes hebben zo hun voor- en nadelen.

Stap 6: Zorg voor uitgebreide betaalmogelijkheden in je webwinkel

Geld verdienen is de essentie van het maken van een webshop. Daarom moet je ervoor zorgen dat jouw klanten hun producten gemakkelijk kunnen betalen. Er zijn verschillende payment service providers die ervoor zorgen dat jouw klanten snel en veilig kunnen betalen. Voorbeelden hiervan zijn iDeal en PayPal, maar misschien wil jij jouw klanten nog meerdere betaalmogelijkheden aanbieden.

Stap 7: Aftersales

Als webshop eigenaar wil je natuurlijk zoveel mogelijk verkopen via jouw website. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor goede aftersales. Benader jouw klanten na een aankoop om te vragen of ze tevreden zijn over de service en het product. Je kunt ze ook triggeren om nog een aankoop te doen bij jouw webshop. Dat kun je bijvoorbeeld doen door ze vergelijkbare producten te tonen of een kortingscode op de volgende bestelling te sturen.

Start nu je eigen webshop

Nu je alle stappen in het blog hebt gevolgd staat niks het maken van een succesvolle webwinkel meer in de weg. Maar, voordat je begint is het belangrijk om de juiste webshop software te kiezen. Twijfel je nog welk programma het beste voor jou is? Dan kun je een gratis proefperiode van de software proberen. Zo weet je precies welk programma het meest geschikt is voor jouw online winkel.Ā Vergelijk de beste software voor webshops.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.