Brink Webdesign | Hoe maak je een prachtige WordPress website in 5 eenvoudige stappen
800
post-template-default,single,single-post,postid-800,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Hoe maak je een prachtige WordPress website in 5 eenvoudige stappen

Hoe maak je een prachtige WordPress website in 5 eenvoudige stappen

Je hebt besloten dat je een website wilt maken met WordPress. Dat is fantastisch! WordPress is een fantastisch platform dat u veel flexibiliteit biedt op het gebied van ontwerp en functionaliteit.

In dit artikel laten we u zien hoe u in 5 eenvoudige stappen een prachtige WordPress website kunt maken.

 

Beslis over een Thema of Sjabloon

Kies een thema of sjabloon. Er zijn duizenden gratis en premium thema’s en sjablonen beschikbaar, zowel voor WordPress.com als voor WordPress.org. Een thema of sjabloon bepaalt de stijl van je website.

Het is belangrijk om een thema of sjabloon te kiezen dat bij je past en dat goed aansluit op je doelgroep. Houd rekening met de volgende dingen: de kleuren, de fonts, de structuur van de website en het lettertype.

 

WordPress en het gekozen thema installeren

Nu dat u uw WordPress thema heeft gekozen, is het tijd om het te installeren. Dit is een zeer eenvoudig proces.

Log eerst in op uw WordPress dashboard. Ga vervolgens naar het menu Uiterlijk en selecteer Thema’s. Klik op Nieuw toevoegen en selecteer het zip-bestand van het thema dat u zojuist hebt gedownload.

Zodra het thema is geüpload, drukt u op Nu installeren en vervolgens op Activeren. Dat is het! Uw nieuwe WordPress thema is nu geïnstalleerd en klaar voor gebruik.

 

Essentiële Plugins kiezen en Installeren

Na het installeren van WordPress is het tijd om essentiële plugins te kiezen. Deze plugins maken je website functioneel en zorgen ervoor dat je de juiste content kan delen. Er zijn honderden plugins beschikbaar, maar welke moet je kiezen?

Het is belangrijk om te kiezen voor plugins die bij jouw website passen. Je moet ook rekening houden met je doelgroep, want niet alle plugins zijn geschikt voor iedereen. Je kan het beste de volgende plugins kiezen:

Yoast SEO: deze plugin helpt je met het optimaliseren van je website voor zoekmachines

Google Analytics: met deze plugin verzamel je data over bezoekersaantallen, pagina’s die bekeken worden etc.

WPForms: met deze plugin maak je eenvoudig contactformulieren

 

Configureer uw WordPress Instellingen

Wel, nu dat u WordPress hebt geïnstalleerd, is het tijd om de instellingen te configureren. Dit is waar u bepaalt hoe uw website eruit komt te zien en hoe het functioneert.

In deze sectie van het dashboard, ziet u een aantal categorieën. We zullen ze stuk voor stuk bespreken, zodat u weet wat elk van hen doet.

 

Creëer Pagina’s, Berichten en Menu’s

Nu is het tijd om te beginnen met het aanmaken van uw pagina’s, berichten, en menu’s. U kunt dit doen door te klikken op de Pagina’s, Berichten, of Menu tabs aan de bovenkant van het Dashboard. Om een nieuwe pagina te maken, geef je hem een titel en begin je te typen.

Om een nieuw bericht te maken, klik je op de Berichten tab en geef je je bericht een titel. Begin dan met schrijven!

Menu’s toevoegen is eenvoudig: ga naar het tabblad Menu en maak een nieuw menu. Je kunt vervolgens pagina’s en berichten aan je menu toevoegen door ze simpelweg naar de gewenste locatie te slepen.

 

Conclusie

Nu u de basis van WordPress kent, is het tijd om uw prachtige website te maken. Volg gewoon deze vijf eenvoudige stappen:

  1. Kies een WordPress thema dat uw merk en persoonlijkheid weerspiegelt.
  2. Stel de basisinformatie van uw website in.
  3. Upload uw eigen foto’s en maak uw eigen inhoud.
  4. Pas uw WordPress thema aan uw stijl aan.
  5. Publiceer uw website en begin met het verspreiden van het woord!
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.