Brink Webdesign | SEO en SEA: belangrijke keys tot succes voor jouw webshop!
659
post-template-default,single,single-post,postid-659,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

SEO en SEA: belangrijke keys tot succes voor jouw webshop!

SEO en SEA: belangrijke keys tot succes voor jouw webshop!

Als je een eigen webshop wil starten, dan bereik je hier niet van de ene dag op de andere het nodige succes mee. Het is een langdurig proces waar je je heel hard voor moet inzitten en vooral geduld bij moet hebben. Je moet er natuurlijk ook wel in investeren, jouw webshop wordt geen succes zonder er het nodige werk en de nodige inzet in te steken. Een van de belangrijkste keys zijn SEO en SEA. Twee aparte werelden, maar allebei broodnodig! 

Wat is SEO? 

 

Wanneer je een eigen webshop wil oprichten, heb je waarschijnlijk al meer dan 1 boek of artikel hierover gelezen. Het woord SEO heb je dan ook al meer dan eens zien passeren. De SEO van jouw webshop moet gewoon goed zitten, anders ben je al van in het begin gedoemd om te mislukken. Maar wat is dat dan juist? SEO is de afkorting voor Search Engine Optimization en dit wil zeggen de online vindbaarheid van jouw webshop in zoekmachines proberen te verbeteren. 

Dit kan je doen door unieke keywords te vinden en een onderzoek te doen naar wat mensen op zoek zijn binnen jouw niche. Hier kan je dan op inspelen door de juiste keywords toe te passen. Maar dat is nog niet alles, ook heb je unieke content nodig op jouw webshop en je moet de opmaak van jouw webshop zo ontwerpen dat hij gesnapt wordt door zoekmachines. Wanneer je hier goed op inzet, zal je merken dat zoekmachines jou gemakkelijker zullen vinden in deze grote markt vol met concurrenten. 

Is SEO gratis? 

 

Het leuke aan SEO is dat je zelf kan kiezen of je hiervoor wil betalen of niet. Je hoeft er geen geld aan uit te geven, wanneer je je hier zelf in gaat verdiepen. Maar vergeet niet dat de wereld van SEO niet zo eenvoudig is en dat je er best wel eens grijze haren van kan krijgen. Daarom kan je er ook voor kiezen om de SEO van jouw webshop uit te besteden aan een SEO bureau. Specialisten zijn hier dag in dag uit mee bezig en weten dus echt wel wat ze doen. Op die manier kunnen zij deze belangrijke taak uit handen nemen van jou en kan jij je richten op andere dingen die je wel kan en graag doet. 

Wat is SEA? 

 

Een tweede belangrijke key, is SEA. Dit heeft natuurlijk ook weer te maken met de zoekmachines, maar bij deze methode ga je binnen de ruimte van zoekmachines advertentieruimte kopen. Dit wil dus zeggen dat je binnen de zoekmachines betalend reclame gaat maken voor jouw webshop. 

Om goed aan SEA te kunnen doen, ga je na dat je een uitgebreid zoekwoordenonderzoek hebt gedaan, bepalen op welke zoekwoorden jij gevonden wilt worden. Voor deze woorden betaal je dan en wanneer mensen deze zoekwoorden ingeven in een zoekmachine, kom jij, afhankelijk van hoeveel je betaalt op een hoge plaats in de zoekmachine te staan. Degene die het meest betaalt, krijgt natuurlijk de beste plaats. 

Het best is om je op beide pijlers te richten en verstandig in te zetten op zowel SEO als SEA voor een succesvolle webshop!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.